DUINEN

Wij, Daan en Lotje, woonden jarenlang in een knusse woning in Amsterdam. Hier hebben wij vooral heel hard gewerkt aan de ontwikkeling van onze smaak. door veel verschillende nieuwe en lokale bieren te proeven.

In 2017 zijn wij verhuisd naar een heerlijk groot huis in de Duinen van Almere. Een huis met voldoende ruimte om zelf bier te brouwen… Vanaf het moment dat we begonnen, waren we verslaafd aan brouwen, recepten ontwikkelen en zaten we tot ’s avonds laat met onze neus in boeken om alle formules en werking van enzymen en gist te doorgronden.

DUINBIER

Onze eerste bieren zijn blonde en toegankelijke bieren, met elk een eigen twist. Zo heeft de tripel verse sinaasappelschil, de American Pale Ale vlierbloesem en aan de Saison hebben we citroenmelisse toegevoegd.

In de loop der tijd zullen we ons assortiment gaan verrijken met seizoenbieren en bieren die passen bij de trends van nu. Het ontwikkelen van nieuwe smaken en het vinden van de juiste balans om tot een kwalitatief mooi bier te komen is 1 van de meest leuke onderdelen die horen bij het maken van bier.

BROUWEN

In 2019 hebben we ons eerste bier op de markt gebracht. Een enorm spannende stap, maar het was een vliegende start. We laten ons bier brouwen bij een loonbrouwer en zijn begonnen met 500 liter per batch. Dit bleek al snel te weinig. Nu maken we gebruik van de overcapaciteit van een brouwerij in Amstelveen, waar we per batch 1000 liter produceren.

Thuis brouwen wij nog steeds, op onze 20-liter installatie. Hier ontwikkelen wij nieuwe recepten, proberen verschillende ingrediënten en brouwen we reeds bestaande recepten opnieuw met een andere twist. Onze mooiste recepten brouwen we in het groot bij loonbrouwers, zodat we deze met jullie kunnen delen.

TOEKOMST

Voor de komende tijd hebben we twee grote doelen die we willen bereiken.

Allereerst willen we onze bekendheid en afzetmarkt in Almere vergroten. Nu we groter zijn gaan brouwen en de voorraad van ons bier goed op orde hebben, lukt het ons om hier ook echt mee aan de slag te gaan.

Tevens willen we in de toekomst een eigen brouwerij met een klein proeflokaal starten in Almere. Het liefst in Duin, omdat hier de oorsprong van ons bier ligt. Het lijkt ons echt fantastisch om zelf de hand te hebben in het brouwen van kwalitatief goed bier, onze eigen bieren te kunnen optimaliseren en deze ook samen met jullie te kunnen drinken in het proeflokaal.